Mommi

Banankagen over alle banankager

Ingredienser

  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 150 g mel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 150 g smør - smeltet og afkølet
  • 300 g meget moden banan - moset (ca. 2-3 bananer)
  • 50-75 g mørk chokolade
  • Top
  • 100 g chokolade - her 60 %
  • 25 g smør - i tern

Instruktioner

  1. Smelt smørret, så det kan afkøle.
  2. Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål.
  3. Pisk det lyst og luftigt (ca. 5 min.)
  4. Bland mel, salt og bagepulver i en anden skål.
  5. Sigt det i ægge/sukkerblandingen og rør det sammen - men kun lige til dejen er samlet.
  6. Vend det smeltede smør i dejen.
  7. Vend bananmosen og chokoladestykkerne i dejen.
  8. Beklæd en springform (22 cm i diameter) med bagepapir i bunden og smør i siderne.
  9. Fordel dejen heri.
  10. Bag kagen ved 180 grader i ca. 50-60 minutter.
  11. Lad kagen afkøle lidt i springformen.
  12. Tag den ud og lad den afkøle til den er lun på en bagerist.
  13. Top
  14. Hak chokoladen groft og smelt den.
  15. Tag den smeltede chokolade af varmen og tilsæt smør.
  16. Rør til smørret er smeltet og du har en tyk chokoladeblanding.
  17. Lad den køle et par minutter.
  18. Smør den herefter udover banankagen og lad den størkne.
  19. Drys evt. med saltede peanuts eller hakkede hasselnødder.
  20. Spis!
  21. Kagen er fryseegnet.