Mommi

Kringle - Moster Gerdas vidunderkringle

Ingredienser

  • Dej til 3 kringler:
  • 1/2 liter mælk
  • 250 g smør
  • 50 g gær
  • 1,5 dl sukker
  • 1 æg
  • 1 æggeblommer
  • cirka 800 g mel
  • Fyld:
  • Smør, sukker, marcipan
  • Drys:
  • Rørsukker.

Instruktioner

  1. Mælken lunes og gæren røres ud i mælken.
  2. Mel og øvrige ingredienser til dejen røres sammen.
  3. Hæver til cirka dobbelt størrelse.
  4. Rulles ud til 3 kringler.
  5. Med rund hånd lægges tynde skiver smør på, derefter sukker og derefter marcipan.
  6. Til slut drysses lidt havregryn på, til at opsuge fedtstoffet (et gammelt kogekonetip:-).
  7. Kringlerne lægges sammen og hæver igen.
  8. Herefter pensles med lidt mælk og drysses med rørsukker.
  9. Bages ved 225 grader i 15-20 minutter.