Kringle - Moster Gerdas vidunderkringle
Ingredienser
- Dej til 3 kringler:
- 1/2 liter mælk
- 250 g smør
- 50 g gær
- 1,5 dl sukker
- 1 æg
- 1 æggeblommer
- cirka 800 g mel
- Fyld:
- Smør, sukker, marcipan
- Drys:
- Rørsukker.
Instruktioner
- Mælken lunes og gæren røres ud i mælken.
- Mel og øvrige ingredienser til dejen røres sammen.
- Hæver til cirka dobbelt størrelse.
- Rulles ud til 3 kringler.
- Med rund hånd lægges tynde skiver smør på, derefter sukker og derefter marcipan.
- Til slut drysses lidt havregryn på, til at opsuge fedtstoffet (et gammelt kogekonetip:-).
- Kringlerne lægges sammen og hæver igen.
- Herefter pensles med lidt mælk og drysses med rørsukker.
- Bages ved 225 grader i 15-20 minutter.