Rugbrød med mange kerner
Ingredienser
- Dag 1
- 1 portion surdej
- 1,5 liter vand
- 3 spsk groft salt
- 1 kg rugmel
- 275 g hvedemel
- ---------------
- Dag 2
- 1 kg rugkerner (eller andre kerner)
- 1 hvidtøl
Instruktioner
- Alle slags kerner kan bruges, f.eks.
- hele rugkerner, 2 ps. 5-kornsblanding, solsikkefrø,græskarkerner, hørfrø og sesamfrø.
- Der skal bare i alt være 1 kg kerner.
- Formen smøres grundigt.
- Tag noget surdej fra til næste gang.
- Dejen hældes i formene og hæver et par timer.
- Bages ved 200 grader i 1 time og 20 minutter.
- Når brødene kommer ud af ovnen, og så snart de er kolde nok til at man kan få dem ud af formen, skal de pakkes ind i et ganske let fugtigt viskestykke og lægges i en plastpose. Dagen efter kan man skære de fineste skiver brød og fryse ned i små portioner.
- Surdejen kan holde sig i månedsvis i køleskabet, man skal bare huske at "fodre" den en gang i ugen med 1 spsk. mel og en sjat vand og røre rundt.
- (Moster Gerdas rugbrød).