Mommi

Rugbrød med mange kerner

Ingredienser

  • Dag 1
  • 1 portion surdej
  • 1,5 liter vand
  • 3 spsk groft salt
  • 1 kg rugmel
  • 275 g hvedemel
  • ---------------
  • Dag 2
  • 1 kg rugkerner (eller andre kerner)
  • 1 hvidtøl

Instruktioner

  1. Alle slags kerner kan bruges, f.eks.
  2. hele rugkerner, 2 ps. 5-kornsblanding, solsikkefrø,græskarkerner, hørfrø og sesamfrø.
  3. Der skal bare i alt være 1 kg kerner.
  4. Formen smøres grundigt.
  5. Tag noget surdej fra til næste gang.
  6. Dejen hældes i formene og hæver et par timer.
  7. Bages ved 200 grader i 1 time og 20 minutter.
  8. Når brødene kommer ud af ovnen, og så snart de er kolde nok til at man kan få dem ud af formen, skal de pakkes ind i et ganske let fugtigt viskestykke og lægges i en plastpose. Dagen efter kan man skære de fineste skiver brød og fryse ned i små portioner.
  9. Surdejen kan holde sig i månedsvis i køleskabet, man skal bare huske at "fodre" den en gang i ugen med 1 spsk. mel og en sjat vand og røre rundt.
  10. (Moster Gerdas rugbrød).