Tarteletter
Ingredienser
- Stuvning:
- 30 g smør
- 30 g mel
- 2 ½ dl suppe
- ¼ tsk. salt
- 1 knsp. peber
- 2 spsk. syltede kapers
- evt. 1 æggeblomme
- Fyld:
- ½ kg fyld
- f.eks. hønsekød og asparges
- Pynt:
- Dild eller
- Tomat
- Agurk
- Persille
- Smør, mel og suppe bages sammen, smages til.
- Fyldet varmes heri.
- Lige før anretningen legeres stuvningen evt. med æggeblomme.
- Tarteletter varmes og fyldes.
- Kan pyntes med fintklippet dild, eller tomat, agurk og persille.
- Hønsekødsuppe
- 1 høne ca. 2 kg
- 2 liter vand
- evt. 1 bouillon-terning eller 1 kraftben
- ½ spsk salt
- 1 gulerod
- ¼ selleri
- 1 porre
- 1 suppevisk:
- Toppen af rodfrugter, f.eks. gulerødder, persillerod, pastinak eller porrer. Laurbærblade kan også bruges og lægges midt i så de bliver i visken. Krydderurter som persille og timian kan også bruges.
- Ingredienserne til en suppevisk samles i et bundt og omvikles stramt med bomuldsgarn.
- Den rensede høne dækkes med vand, tilsat bouillon eller kraftben. Når suppen koger, fjernes skummet. Krydderierne tilsættes.
- Hønen koges svagt under låg 2-3 timer. Urterne lægges i og koges med til de er møre.
- Hønen tages op. Urterne skæres i stykker. Suppen sies gennem et klæde. Den kan evt. afkøles og affedtes.
- 2 ½ dl suppe og ½ kg hønsekød rækker til 12 tarteletter.