Gulerodskage med flødeost-glasur
Ingredienser
- 200 g blødt smør
- 200 g brun farin
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk stødt kanel
- 2 tsk bagepulver
- 5 fintrevne gulerødder
- 75 g hakkede valnøddekerner (lidt ekstra til pynt)
- 1,5 dl rosiner
- Flødeost-glasur
- 200 g flødeost naturel
- 2 spsk vand
- 50 g flormelis
- 2 tsk. fintrevet citronskal (usprøjtet) (lidt ekstra til pynt)
- 2 tsk. friskpresset citronsaft
Instruktioner
- Pisk smør, farin og æg godt sammen. Bland hvedemel, kanel og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen skiftevis med gulerødder, valnøddekerner og rosiner.
- Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen.
- Flødeost-glasur
- Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen med vand, flormelis, citronskal og -saft.
- Glasuren skal være "tyk".
- Smør glasuren på den kolde gulerodskage og pynt med valnøddekerner og revet citronskal.
- BAGETID: Ca. 1 time ved 175 grader.
- Kagen kan fryses uden flødeost-glasur.
- TIPS
- Gulerødderne kan erstattes af 300 g groftrevet squash.
- Dejen kan også bruges til muffins. Kom dejen i muffinsforme og bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200 grader. En portion dej giver ca. 18 gulerodsmuffins.