Mommi

Boller - Beriths fastelavnsboller

Ingredienser

  • CREME:
  • 4 dl mælk
  • 6 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 top tsk maizenamel
  • DEJ:
  • 25 g gær
  • 1 1/4 dl mælk
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 175 g smør
  • 300 g mel

Instruktioner

  1. Lav cremen først (da den skal afkøle):
  2. Bring mælken i kog. Æggeblommerne røres med de øvrige ingredienser. Hæld den kogende mælk ned i æggemassen under ømrøring. Kom cremen tilbage i gryden og varm den igennem, til temperaturen er lige under kogepunktet. Rør hele tiden til cremen er tyk. Køl cremen af.
  3. Dej:
  4. Gæren smuldres i et fad. Hæld håndvarm mælk over og rør gæren ud hermed. Tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt igen med melet. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Dejen slås sammen og rulles ud. Skær dejen så der dannes 16 firkanter. Bred hvert stykke godt ud og fyld creme i. Luk godt sammen og stil dem på en plade med sammenføjningen nedad. Efterhæver i 10 min.
  5. Bages ved 200 C i 15 min.
  6. Pynt med glasur.