Mommi

Æbleskiver - Mommis æbleskiver

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 tsk. vanille
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 3 dl kærnemælk
  • 1/2 dl. hvidtøl eller alm. øl
  • 5 æggeblommer
  • Evt. lidt revet citronskal eller citronsaft (kan udelades)
  • 100 g smeltet smør
  • 5 stiftpiskede æggehvider
  • Lidt smør til at bage æbleskiverne i.
  • Flormelis og syltetøj til de færdigbagte æbleskiver.

Instruktioner

  1. Mel, bagepulver, sukker, salt, vanille og kardemomme sigtes sammen og røres med mælken til en jævning.
  2. Øl og æggeblommer tilsættes.
  3. Lad det gerne stå og trække i køleskabet en times tid.
  4. Lige før bagningen blandes smeltet smør i.
  5. Æggehviderne piskes stive og vendes i med let hånd.
  6. Panden varmes. I hvert hul kommes en smule fedtstof og hullet fyldes 3/4 del med dej.
  7. Æbleskiverne vendes en kvart omgang med en strikkepind, og vender derefter helt rundt. Bages ved jævn varme ca. 8 min. De vendes ofte med strikkepinden.
  8. De serveres varme med flormelis og syltetøj. Kan opvarmes i bradepande i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min. (læg ikke staniol over ved opvarmningen).