Surdej (5 dage)
Ingredienser
- Dag 1:
- 1 dl. vand
- 3 spsk groft rugmel
- 3 spsk hvedemel
- 1 tsk. honning
- Dag 3:
- 1/2 dl. vand
- 1 spsk. groft rugmel
- 2 spsk. hvedemel
Instruktioner
- Den første dag røres alle ingredienser sammen i et syltetøjsglas el. lign.
- Læg låg på og sæt det varmt, evt. på en radiator el. oven på køleskabet eller om sommeren i solen i et vindue.
- Den tredje dag røres vand, rugmel og hvedemel i surdejen. Stil igen dejen varmt og lad den færdigudvikle sig på 2-3 dage.
- Se til dejen hver dag. Hvis den virker "død", så giv den 1 tsk. rugmel og evt. lidt mere honning. Det er vigtigt at surdejen står godt lunt. Den skal helst op på 30 grader for at få en god aroma.
- Surdejen er færdig, når den bobler livligt og lugter behageligt syrligt.